top of page

De term 'necrologie' daar krijg je toch de kriebels van!


In de televisiewereld wordt een samenvatting van iemands leven na diens overlijden een 'necrologie' of kort 'necro' genoemd. Ik heb er voor een bekend RTL4 programma meerderen samengesteld, maar dat woord heeft me altijd tegengestaan.

Nu heb ik de dikke Van Dale er eens op nageslagen en inderdaad: ne·cro·lo·gie (de; v; meervoud: necrologieën) 1. levensgeschiedenis van een pas overledene.

Maar even serieus.. Necrologie.. Daar krijg je toch de kriebels van? Ik wel in ieder geval!

Daarom noem ik de films die ik maak veel liever afscheidsfilm, herinnerings- of herdenkingsfilm, levensverhaal of simpelweg film of documentaire. Daar gaat voor mijn gevoel veel meer liefde, respect en warmte van uit dan van 'necrologie'.

Maar in the end, tomato - tomaatoo, we hebben het over hetzelfde. Dus noem het hoe je wilt, maar weet dat als ik een van deze termen gebruik ik het dus hierover heb.

#necrologie #afscheidsfilm #herdenkingsfilm #levensverhaal #storyofmylife #necro #necrootje #televisie #film #RTL4 #RTLBoulevard #documentaire #autobiografie #biografie

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page