De term 'necrologie' daar krijg je toch de kriebels van!

July 6, 2018

In de televisiewereld wordt een samenvatting van iemands leven na diens overlijden een 'necrologie' of kort 'necro' genoemd. Ik heb er voor een bekend RTL4 programma meerderen samengesteld, maar dat woord heeft me altijd tegengestaan. 

 

Nu heb ik de dikke Van Dale er eens op nageslagen en inderdaad: ne·cro·lo·gie (de; v; meervoud: necrologieën) 1. levensgeschiedenis van een pas overledene. 

Maar even serieus.. Necrologie.. Daar krijg je toch de kriebels van? Ik wel in ieder geval!

 

Daarom noem ik de films die ik maak veel liever afscheidsfilm, herinnerings- of herdenkingsfilm, levensverhaal of simpelweg  film of documentaire. Daar gaat voor mijn gevoel veel meer liefde, respect en warmte van uit dan van 'necrologie'.

 

Maar in the end, tomato - tomaatoo, we hebben het over hetzelfde. Dus noem het hoe je wilt, maar weet dat als ik een van deze termen gebruik ik het dus hierover heb. 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

January 7, 2019

December 9, 2018

December 2, 2018

December 1, 2018

September 15, 2018

July 14, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

STORY OF MY LIFE

© BY STORY OF MY LIFE, CREATED WITH LOVE <3 | PORTRETFOTOGRAFIE DOOR RIK VAN DE WIEL | ALGEMENE VOORWAARDEN