top of page
Facetune_06-05-2019-12-33-59.JPG

STORY OF MY LIFE

"Ik geloof dat iedereen een uniek verhaal heeft dat het vertellen waard is."

 

Hi! Ik ben Nicole.

 

Ik maak herinneringsfilms. Ik geloof namelijk dat iedereen een bijzonder en uniek (levens)verhaal te vertellen heeft dat het delen waard is. 

Ik ben zelf meerdere mensen verloren en heb er jarenlang van gedroomd om iets voor anderen te mogen betekenen in deze laatste fase van hun leven, of zelfs na hun dood. Zodat dingen die nog gezegd moeten worden nog worden gezegd en we hen nooit en te nimmer zullen vergeten.

 

Na het zien van de film 'Final Cut' (2004) kreeg ik een idee, wat gedurende de jaren is uitgegroeid tot een passie en eigen bedrijf. Maar dat ging niet vanzelf.. Ik heb voor mijn idee moeten knokken, omdat mensen lange tijd dachten dat niemand er op zat te wachten om het leven op deze manier vast te (laten) leggen. Waarom zouden ze? 

 

Gelukkig zie je het nu op televisie en internet steeds meer: documentaires, vlogs en programma's over iemands leven en ook het einde van dat leven. Denk aan 'Ik mis je', 'Break Free' en 'Over Mijn Lijk', ontzettend mooie programma's die de taboe rond overlijden doorbreken en het leven van de hoofdpersoon prachtig in kaart brengen.

 

Al jaren liep ik met dit idee in mijn hoofd, ik wilde levensverhalen maken. Voor mensen die ernstig ziek zijn en weten dat ze binnenkort komen te overlijden, mensen die een mooie boodschap kwijt willen of een mooi leven hebben gehad en heel graag een terugblik op dat leven willen. Of voor hen die al zijn overleden, maar een enorme leegte achterlaten. Voor hun partner, familie, vrienden, of (klein)kinderen die nog naar papa, mama, opa of oma willen kijken... 

 

Jaren werkte ik voor de politie en later in de televisiewereld bij vooraanstaande programma's en droomde ik van een leven als zelfstandig ondernemer, als filmmaker. Zelf verhalen maken die er écht toe doen. Maar loondienst was veilig en zeker. Tot ik -via mijn werk- Daisy ontmoette. Daisy had kanker en om te overleven werd haar been geamputeerd. Even leek dit haar redding te zijn maar helaas. Later bleek dat de kanker terug was. Er was niets meer aan te doen..

 

Maar door ging ze, en hoe! Ze trouwde haar grote liefde Nikki, sportte wanneer ze maar kon, deelde haar leven (ook de minder mooie dingen) in haar vlogs en zei: "Nicole, als je iets wilt, doe het dan nu. Kijk naar mij: het kan zo voorbij zijn. Niet morgen, niet volgende week, niet over een jaar. Nu!"

 

Op 16 maart 2018 is Daisy op 31-jarige leeftijd overleden. Ze had nog zoveel plannen en dromen. Haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen hebben mij enorm geïnspireerd. Mede door haar heb ik mijn baan opgezegd en ben ik eindelijk voor mezelf begonnen. Door haar weet ik dat ze troost vond in het delen van dit moeilijke stuk van haar leven. Door haar vlogs en indrukwekkende karakter leeft ze in heel veel mensen nog een beetje voort. Nu weet ik zeker dat ik dit wil doen voor anderen.
 

Daisy, bedankt voor alles, het was niet voor niets. 
Story of my life bestaat nu eindelijk, mede dankzij jou. 

Liefs, Nicole

------------------

 

Heel graag wil ik iedereen bedanken die al die tijd in mij geloofden. 

 

Een speciaal bedankje voor Vince (†) en zijn ouders Lenny en Jeroen, die zo ontzettend lief, open en vol vertrouwen zijn dat ik hun verhaal als voorbeeld voor anderen mag gebruiken. 

En tot slot is dit ook een dankwoord aan alle mensen die ik verloren heb. Zonder die verdrietige ervaringen en levenslessen, had ik dit waarschijnlijk nooit kunnen doen! Jullie worden nooit vergeten. 

Over mij: Bio
bottom of page