top of page

FAQ

Handig om te weten!

MOET IK HET ZELF BETALEN?

Er zijn een paar mogelijkheden om een film (deels) vergoed te krijgen. Bijvoorbeeld als het om een afscheidsfilm voor jezelf gaat en je een uitvaartverzekering hebt. Bij de meeste verzekeraars krijg je, afhankelijk van je pakket, een vrij te besteden bedrag voor je uitvaart. Daar zou je (een deel van) je film van kunnen betalen. Een andere optie is met familie en/of vrienden geld bij elkaar te leggen voor een mooie film. En heb je al eens gedacht aan crowdfunding? Je zou versteld kunnen staan hoe gul, soms totaal onbekende, mensen zijn als je het eenmaal durft te vragen..

HOE SNEL IS EEN FILM KLAAR?

Dat ligt er natuurlijk aan voor welke type film je kiest en aan hoe druk het op dat moment is. Natuurlijk probeer ik altijd om aan je wensen tegemoet te komen en de verschillende films te prioriteren.

 

Is het voor een uitvaart, dat is het natuurlijk kort dag en moeten we samen snel schakelen. Is het bedoeld als aandenken voor een later moment of is het de bedoeling dat we iemand een tijdje volgen? Dan ligt de druk lager. Wat het ook is, neem gerust contact met me op, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

KAN IK MIJN FILMLENGTE NOG AANPASSEN?

Upgraden naar een langere, uitgebreidere versie is soms nog wel mogelijk, maar het is natuurlijk afhankelijk van de planning en waar we op dat moment zitten in het proces (het beschikbare materiaal dat we al hebben of nog moeten filmen). Downgraden is helaas niet mogelijk. 

HOE WERKT EEN FILMDAG?

Een filmdag is natuurlijk spannend, maar niets om je zorgen over te maken! Natuurlijk hebben we elkaar vooraf al gesproken, om samen te bepalen wat voor film het mag worden. Ik ken je verhaal en aangezien ik zelf de interviews afneem voelt het dus al snel vertrouwd. Er zijn 1 of 2 cameramensen bij om alles qua beeld en geluid te verzorgen. Je zult merken dat je de camera snel vergeet. Samen zorgen we ervoor dat je je op je gemak voelt. Als je even wilt stoppen, stoppen we. Als je even vastloopt, emotioneel wordt of je verspreekt, allemaal geen probleem. Dat lossen we samen op.

WIE BEPAALT WAT ER IN DE FILM KOMT?

Een goede film maken is een kunst en daar is veel ervaring voor nodig, daarom bepalen wij hoe we de film in elkaar zetten. Zo krijg je het mooiste resultaat. Dat is natuurlijk een kwestie van vertrouwen.

Je krijgt een preview van de film en hebt recht op 1 correctieronde.

Het komt wel eens voor dat een familie niet helemaal op één lijn zit, de een wil iets wel en de ander niet. Voor ons is degene die de film afneemt leidend, maar.. natuurlijk doen we er alles aan iedereen bij het proces te betrekken en tevreden te maken.

KRIJG IK DE FILM NOG TE ZIEN VOOR HIJ DEFINITIEF IS?

Uiteraard! De afnemer van de film krijgt een 'preview' van de film te zien. Als er nog dingen zijn die je liever anders ziet of wilt, dan passen we dat waar mogelijk aan.

 

Er is één controleronde, daarna maken we de film definitief. Deze service bieden we omdat we willen dat je tevreden bent en je er goed bij voelt. Ook om je de kans te geven de film al een keertje in een vertrouwde setting te zien. Het is zo persoonlijk, dat het zien van het eindresultaat soms best emotioneel kan zijn. 

WIE HEEFT DE RECHTEN VAN BEELD EN GELUID?

Al het beeld en geluid blijft eigendom van Story Of My Life. Op het moment dat we de opdracht krijgen ga je hier automatisch mee akkoord. Uiteraard gaan we heel zorgvuldig om met dit materiaal, met respect voor ieders privacy.

Voor het gebruik van muziek moeten we natuurlijk kosten afdragen voor de artiest, dat regelen wij en zit al bij de prijs van de film inbegrepen. 

 

Ook het gebruik van eigen muziek(wensen) behoort tot de mogelijkheden, hiervoor geldt wel dat je zelf verantwoordelijk bent voor het regelen van de toestemming/rechten en eventuele afdracht aan de artiest. 

WORDT MIJN FILM GEBRUIKT VOOR ANDERE DOELEINDEN?

Met het verlenen van de opdracht ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden. Hierin staat opgenomen dat er altijd een beknopte versie gemaakt mag worden van de film om de mogelijkheden aan anderen te kunnen tonen. 

Heb je hier vragen over? Neem even contact met me op.

Uiteraard zijn we heel trots en dankbaar als je de film zo mooi vindt dat je deze graag aan anderen wilt laten zien  :-)

FAQ: FAQ
bottom of page